
תבשיל עוף עם אפונה וירקות: הטעם המנחם של אמא בסיר אחד
אין כמו ניחוחות של תבשיל ביתי שעולה מן הסיר וממלא את הבית כולו בחום ובתחושה של אהבה.
תבשיל עוף עם אפונה וירקות הוא בדיוק כזה – קלאסיקה של המטבח הישראלי,
שמזכירה לנו מיד את ארוחות השבת אצל אמא, את הפשטות של הטעמים הנקיים ואת הביטחון שבכל ביס.
זהו מאכל מנחם, קל להכנה ומשביע, שמכיל בתוכו את כל מה שצריך לארוחה משפחתית חמה ועוטפת,
והכי חשוב – הוא תמיד מצליח.
מתכון נפלא של נועם זיגדון היקרה
המרכיבים-
8 מנות עוף שוקיים /כרעיים
1 בצל פרוס דק
5 שיני שום פרוסות
אפונה טרייה או כחצי שקית סנפרוסט
בטטה חתוכה לקוביות
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
8 בצלים קטנים
2 גבעולים של סלרי כולל העלים
4-5 פלפל אדום מתוק/ חריף יבש
צרור כוסברה
½-1 כוסות מים
אבקת מרק בצל/עוף
פלפל שחור
כורכום
מלח
אופן ההכנה –
ב- ¼ כוס שמן להזהיב את הבצל ,
להוסיף את העוף ולטגן משני צדדים .
להוסיף ירקות , את השום והכורכום לטגן מעט
להוסיף את המים האפונה ולתבל להביא לרתיחה.
לכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה.
את הכנת הקוסקוס תוכלו לראות בסרטון