
סיר קציצות משגע ברוטב ריבת בצל
קציצות חזה עוף טחון בריבת בצל
לא תרצו להפסיק לאכול אותן
מתכון של אילנית בניזרי האלופה
המרכיבים-
לקציצות –
חצי קילו חזה עוף טחון (אפשר גם עם בקר)
בצל מגורד
ביצה
תפוח אדמה מגורד
2 כפות מי סודה
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
חופן כוסברה -פטרוזיליה
2 כפות שמן
לסיר –
10 בצלי שאלוט פרוסים (או 3 בצלים לבנים גדולים )
3 בצלים סגולים פרוסים לרצועות
רבע כוס שמן/זית
כף סילאן
כפית כורכום
רבע כפית קינמון
צ’ילי גרוס
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה –
לערבב את כל מרכיבי עיסת הקציצות.
לגלגל קציצות ,נטגן במחבת עם מעט שמן.
נניח בצד.
נכין את הסיר –
נטגן בצלים עד הזהבה נוסיף את הסילאן.
נקרמל היטב.
נוסיף תבלינים ומים .נ
שים את הקציצות .
נבשל על אש נמוכה כ- 40 דקות.
אפשרי להוסיף לרוטב
פטריות או ערמונים או תפוחי אדמה מטוגנים.