
סלט בטטה ועדשים
מככב בשולחן החג
מתאים לכל ארוחה
המרכיבים-
חצי כוס עדשים שחורות
בטטה גדולה חתוכה לקוביות
חבילה עלי בייבי קטנה
עלי בייבי תרד
אפשר גם חסה
הרוטב –
1-2 כפות שמן זית
כף סילאן
חצי כף רכז רימונים
כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
מבשלים את העדשים השחורות במים עד לריכוך אבל לא יותר מידי. מסננים ומקררים .
את קוביות הבטטה מקפיצים במחבת חמה עם מעט שמן זית כמה דקות עד ריכוך קל.
שמים בקערה את העלים הירוקים והחסה.
מוסיפים את הבטטה והעדשים ומערבבים יחד עם הרוטב .
מגישים לשולחן .
חג שמח