
בורקס לעצלנים – מהיר והכי טעים – בצק ביתי
פתרון מעולה ומהיר לבורקס ללא בצק עלים מוכן
מאת חגית חוגי
המרכיבים-
2 כוסות קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
מעט מלח
מעט סוכר
תערובת הגבינות -שמתי מה שהיה לי בבית
250 גרם ריקוטה /קוטג/גבינה לבנה
250 גרם גבינה בולגרית/צפתית
חצי חבילת גבינת שמנת
כ- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת – לא משנה איזה סוג – מה שיש
רבע כוס פרמז’ן מגורדת
ביצה
שתי כפות סולת
אופן ההכנה –
בצק – לשים המרכיבים בערה ולערבב
להיזהר זה חם, ללוש עד לקבלת בצק חלק וגמיש .
לחלק הבצק לשני חלקים.
חלק אחד לרדד על גבי נייר אפיה ולהעביר ישירות לתבנית מלבנית בגודל של בערך חד פעמי הבינונית.
תערובת הגבינות לערבב היטב.
להניח את תערובת הגבינות על הבצק ולשטח.
את החלק הנוסף של הבצק לרדד על נייר אפייה ולהניח הפוך על גבי הגבינות.
לחתוך לקוביות.
למרוח ביצה ולפזר שומשום.
תנור מחומם מראש 200 מעלות עד השחמה
בערך 40 דקות
אחלה אחלה מאפה לסגירת פינה