
אורז צהוב עם ירקות
מתכון – ריקי כהן
המרכיבים-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
בצל גדול קצוץ
ירקות שאוהבים-
גזר, קולרבי, פלפל אדום / צהוב חתוכים לקוביות קטנות
כחצי כוס אפונה קפואה
כחצי כוס תירס
תבלינים:
כפית קארי/חוויאג’
כפית שטוחה כורכום,
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
להגשה אפשר להוסיף ירק קצוץ שאוהבים למשל: פטרוזיליה/כוסברה/עירית/שמיר
אופן ההכנה –
שוטפים את האורז היטב ומסננים.
בסיר רחב מטגנים עם מעט שמן זית בצל להזהבה.
מוסיפים ירקות קשים גזר וקולרבי ומטגנים לריכוך,
מוסיפים אורז ופלפל ומטגנים עוד כדקה-שתיים, מוסיפים תבלינים (חוץ מהמלח) מערבבים לפתיחת טעמים ומוסיפים מים.
מביאים לרתיחה, מנמיכים,
מוסיפים את המלח ומבשלים על אש נמוכה עם מכסה.
קצת לפני שהמים מתאדים מוסיפים אפונה קפואה (שוטפים לפני במים קרים) ותירס.
מבשלים עד שהמים נספגים.
אפשר להחליף ולשים ירקות אחרים שאוהבים, פשוט את הקשים מטגנים בהתחלה ואת הרכים (למשל אם מוסיפים פטריות) מוסיפים לקראת הסוף.
*מי שלא משתמש בקארי, לשים קצת יותר כורכום ולתבל עם כמון, בהרט , ראס אל חנות
*ומי שלא אוהב צהוב, אפשר כמובן להשאיר לבן,פשוט בלי כורכום וקארי.