
בצק ספידי 10 דק’ עבודה מקבלים בורקס מושלם לארוחת ערב/בוקר
קל קל וטעים טעים
מאת רותי פרג’
המרכיבים-
בצק –
3 כוסות קמח תופח
כפית סוכר
חצי כפית מלח
3/4 כוס מים רותחים
3/4 כוס שמן
מילוי –
גבינות קשות -מה שיש
כוס צהובה
כוס בולגרית/צפתית
קופסה קוטג’
ביצה
כף קמח
זיתים
אופן ההכנה –
מערבבים את הבצק לשים אותו עד שמתקבל בצק חלק וגמיש .
נותנים לו לנוח ומערבבים את מרכיבים המילית.
חותכים כדורים מהבצק ומרדדים למלבן ארוך.
ממלאים בקצה במילוי של הגבינה.
סוגרים לצורת סיגר או מקלות.
מברישים ביצה ושומשום
אפייה 180 מעלות עד שזהוב .
אפשר – כל מילוי שרוצים
תפוחי אדמה ,בשר ועוד .
אפשר רק גבינות קשות

