עוגות שמרים קראנץ
מעולות !!!
5 רולדות
רצוי להכין בצק ללילה במקרר
מאת אבי יצחקי
המרכיבים-
קילו קמח
כף משפר אפיה- לא חובה
2 כפות שמרים יבשים 20 גרם
או שמרים טריים 60 גרם
4 ביצים
160 גרם סוכר – 2/3 כוס
200 גרם שמנת של פעם/שמנת חמוצה רגיל
חצי כוס חלב + שתי כפות
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למי סוכר לאחר האפיה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
2 כפיות תמצית וניל (נוזל )
או כפית משחת תמצית וניל
אופן ההכנה-
להכין ראש עיסה
את השמרים עם
1/3 כוס סוכר 80 גרם
חצי כוס חלב פושר
לערבב יחד ולהניח 15 דקות
להוסיף קילו קמח
כף משפר אפיה
4 ביצים
1/3 כוס סוכר 80 גרם
1 שמנת חמוצה
לערבל יחד ולהוסיף קורט מלח
לאחר האיחוד של הבצק להוסיף
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מערבלים לפחות עוד 10 דקות על מהירות נמוכה אחרי שהחמאה נטמעה בבצק
יתכן וצריך
להוסיף 2 כפות חלב
הבצק צריך להיות מעט דביק נפרד מהדפנות וצמוד בחלק התחתון של תחתית הקערה
במידה ולא מתפיחים לילה במקרר
התפחה עד הכפלת נפח בערך שעתיים
בינתיים מכינים מי סוכר
מערבבים
סוכר מים ותמצית וניל מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לזה עוד 7 עד 10 דקות ברתיחה עדינה עד צמצום עדין של הרוטב
ומקררים לחלוטין !!!
לחלק את הבצק ל 5 חלקים כל חלק 395 גרם
לרדד לעלה דק עד כמה שאפשר למרוח על חציו שוקולד השחר אונוטלה או מה שבא לקפל לחצי ולרדד שוב לעלה דק ושוב למרוח על כל העלה ממרח ולהוסיף מה שבא פתיתי שוקולד או כל דבר שמתחשק .
מגלגלים לרולדה צמודה על ידי משיכה עדינה והצמדה
להכניס למקפיא ל 10 דקות לחצות לעשות איקס וללפף לבורג להכניס לתבנית חד פעמית להתפיח שוב לפחות שעה
( ההתפחה השניה לא תהיה רצינית בגלל כמות המילוי )
ואז לתנור 160 מעלות טורבו 45 דקות
אין צורך למרוח ביצה
כשמוצאים מהתנור
למרוח את העוגות החמות בנדיבות ב מי הסוכר כאשר המי סוכר קרים והרולדות חמות איך שיוצאות מהתנור
בהצלחה !!!
תגובה אחת על “עוגות שמרים קראנץ שוקולד של הקונדיטוריות – בצק כזה לא הכנתם”
לקפל לחצי את החלק של השוקולד?
לא הבנתי סליחה