קטגוריות
סלטים צמחוני

כרוב כמו שקונים בסופר – כרוב אדום במיונז רך ומתקתק

גולדי רחל זגורי
סלט כרוב אדום במיונז
מאת – גולדי רחל זגורי
המרכיבים – 
1 כרוב סגול קטן או 1/2 כרוב סגול גדול
3/4 כפית שטוחה מלח
3 כפות גדושות מיונז לייט איכותי (אפשר גם 2 כפות, תתחילו עם 2 ותראו אם חסר לכם)
3 כפות מיץ לימון
1 כפית סילאן או מייפל (לא סוכר ולא דבש) – אם אוהבים את הסלט מתוק יותר אפשר גם כף.
אופן הכנה – 
חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד, כמה שיותר דק יותר טוב. את החלק הלבן באמצע לא מכניסים לסלט.
מעבירים לקערה גדולה וממליחים את הכרוב ומערבבים.
נותנים לכרוב לנוח ולהזיע במשך 30 דקות, וכן, השלב הזה קריטי!
לאחר חצי שעה סוחטים היטב עם הידיים את הכרוב, זה בסדר אם לא יוצאים נוזלים, המטרה היא למעוך את הכרוב, לרכך אותו ולשחרר את פיגמנט הצבע.
אם יוצאים לכם נוזלים, אפשר להפטר מהם.
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
אישית, אני אוהבת את הסלט מתקתק (אבל בעדינות), אז שמתי כף מייפל, אבל תתחילו עם כפית ותראו מה אתם מעדיפים.
בהצלחה !!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *