קטגוריות
חגים חלבי עוגות ראש השנה

עוגת קפה ושוקולד חגיגית בזיגוג ריבת חלב

 

עוגת נס קפה מאת ענת כהן

המרכיבים לעוגה –
4 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כוס קמח
1 אבקת אפיה
4 כפות קקאו
4 כפות שמן
לקרם:
2 שמנת מתוקה
2 סוכר וניל
1/2 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
לזילוף:
100 גרם שוקולד מריר
ריבת חלב
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים ומקציפים חלבונים עם הסוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
מוסיפים את החלמונים בעדינות בתנועות קיפול, מוסיפים קמח אבקת אפיה קקאו ושמןבהדרגה בתנועות עטיפה עדיף לנפות יחד את הקמח והקקאו כדי למנוע גושים עד לקבלת תערובת אחידה
לשמן תבנית קפיצית 26 ולאפות ב-180 מעלות 30 דקות
בנתיים להכין כוס גדולה נס קפה עם 3 כפות סוכר ללא חלב ולהניח לה להתקרר
מיד כשהעוגה יוצאת לשפוך בכזרת כף מהקפה כך שהקפה יגע בכל העוגה
להכין קצפת לפי המרכיבים למרוח על העוגה ולהכניס למקרר לשעה
להמיש שוקולד מריר ולזלף על העוגה כנ”ל לגבי ריבת חלב
בהצלחה ובתיאבון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *