סמבוסק חומוס נדיר
מאת לילך דידרניק
המרכיבים-
חצי שקית חומוס קפוא
מושרה ומבושל
3 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים
עד להזהבה
1 כף כמון
פלפל שחור, פפריקה חריפה
מלח
לבצק :
1/2 קג” קמח מנופה
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1כף וודקה
כ- 2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה –
הבצק –
ללוש היטב במיקסר עד שמתקבל בצק חלק וגמיש .
המים להוסיף בהדרגה כמה שצריך לקבל בצק רך גמיש ולא דביק מידי.
לתת לבצק לתפוח שעה .
לחלק לכדורים קטנים בערך 50 גר’ .
המילוי –
לטגן בצלים .
לבשל חומוס ולקרר,
למעוך ולערבב עם בצל ותבלינים .
לקרוץ עגולים ולמלא ולטגן
לרדד כל כדור דק, לשים מלית באמצע ולסגור .
כך לעשות עם כל הכדורים.
לטגן בשמן עמוק .