מרק גריסי פנינה
מתכון מאת – אתי זוהר
המרכיבים-
1 בצל גדול
2 גזרים/בטטה
1 תפוח אדמה
3 גבעולי סלרי כולל העלים
1 כוס גריסי פנינה
תבלינים:
כורכום .מלח.פלפל לבן.
כף מרק עוף
אופן ההכנה –
גריסי פנינה – משרים ל 10
בקערה ומכסים במלא מים
ובנתים
מטגנים
1 בצל גדול חתוך לקוביות עד להזהבה אחר כך מוסיפה
קוביות של
2 גזרים /בטטה חתוכים לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי חתוך לטבעות
וצורבת גם אותם יחד עם הבצל הזהוב עד שהגזר ותפוחי אדמה והסלרי מקבלים צבע מעט שחום
מוסיפה
רבע כפית כורכום
מעט מלח
קמצוץ פלפל לבן
כף מרק עוף
מערבבים את התבלינים יחד עם הירקות היטב שיקבלו צבע מהתיבול
לסנן ולשטוף היטב את הגריסים
מהמים ..
להוסיף אותם לירקות שטוגנו ולכסות במים רותחים
להוסיף את עלי הסלרי למים
לבשל על אש בינונית כארבעים דקות בערך
לקראת הסוף להוסיף כוסברה
יאמי טעים בטירוף