מתכון לקציצות בשר שהילדים ממש אוהבים
מאת אוריאנה בן סימון
המרכיבים –
לקציצות-
קילו בשר טחון
מגרדת תפוחי אדמה ובצל
פטרוזיליה
שום כתוש
3-4 כפות פירורי לחם
ביצה
מלח
פלפל שחור גרוס
ראס אל חנות
כורכום
פפריקה מתוקה
לרוטב –
בצל
גמבה
שיני שום
פטריות
פפריקה
כורכום
כמון
ראס אל חנות
מלח
פלפל
אופן ההכנה–
תערובת בשר לערבב הכל יחד ולשים במקרר שעה לספיגת טעמים.
בסיר –
מטגנת עם מעט שמן בצל ושום עד להזהבה מוסיפה גמבה קוביות וממשיכה לטגן, מוסיפה פטריות חתוכות וממשיכה לטגן, שמה תבלינים- כורכום, מעט פפריקה אדומה, ראס אל חנות, מלח, פלפל שחור גרוס כשכל התבלינים נפתחו והתאחדו מוסיפה מים רותחים מנמיכה את האש,
כשהרוטב מבעבע, יוצרת קציצות עגולות ושטוחות, שמה בסיר מנערת קצת את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות, מבשלת בערך 40 דקות על אש בינונית עד לצמצום הנוזלים, לקראת סוף הבישול מוסיפה מעט פטרוזליה
בתיאבון