קצת על כרובית:
#כרובית מכילה כמות גדולה של ויטמין C,
וכן עוד מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים כמו:
ויטמין K, ויטמין B6, חומצה פולית,מגנזיום ואשלגן.
#בכרובית יש נוגדי חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים ומונעים נזק בגוף.
הם אפילו מאטים את היווצרם של תאים סרטניים ואף יכולים להאט סימני הזדקנות.
#מחקרים מצאו קשר בין הרכיב התזונתי הקיים בכרובית – כולין לבין התפתחות תקינה של השליה.
כרובית חשובה לתפקוד תקין של השליה בעת הריון –
מחקר בו צריכת הכולין היתה גבוהה יותר אצל נשים בשליש
השלישי מצא שהכולין עשוי לשפר את יצירת כלי הדם בשליה
ולסייע במניעת טרום רעלת הריון.
כולין הוכח כמועיל מאוד בהתפתחות המוח ותפקודו.
אמהות המצפות לתינוק צריכות לאכול אוכל בעל כמות מספקת
של כולין בכל יום מהסיבות הללו.
#כרובית ירק קשה ביותר לניקוי בגלל המבנה המורכב שלה.
אלפי פרחים המחוברים ע”י מאות גבעולים לענפים.
המבנה הוא שנותן מקום מסתור לחרקים ומקשה את הבדיקה.
נסיונות רבים הוכיחו שהשריית הכרובית במי מלח או בחומץ אינה
יעילה מספיק והחרקים נשארים שלמים.
בנוסף , בישול קצר של הכרובית אף הוא אינו תורם לניקיונה כיוון
שבהלכה אין הבדל בין חרק חי או מת.
בהתאם לאמור נשתמש רק בקלחים של הכרובית ולא בפרחים הבעיתיים.
אין שום פיתרון הלכתי לניקיון כרובית מגידול רגיל,
ולכן בכרובית נשתמש רק מגידולים מיוחדים בחממות סגורות.