קטגוריות
טבעוני

מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי

 

זמירה גבורה

מתכון לבייגלה הירושלמי המקורי

מאת – זמירה גבורה

המרכיבים – 

קילו קמח לבן רגיל

25 גרם שמרים יבשים

6 כפות סוכר

6 כפות שמן זית

כפית מלח

3 כוסות מים פושרים

לציפוי:

400 גרם שומשום

2 כפות סוכר

קערה עם מים

אופן ההכנה – 

להכנת הבייגלה, תחילה , נשים את מרכיבי הבייגלה, למעט המלח וחלק קטן מהמים נשאיר בצד (חצי כוס)

במיקסר עם וו לישה, נתחיל ללוש את מרכיבי הבייגלה.

כאשר הבצק נאסף נוסיף את המלח ונשלוש עוד מספר דק’.

בשלב הזה ניתן להמשיך להוסיף את שארית המים בהדרגה.

בסוף הלישה הבצק צריך להיות כדור רך ונעים למגע , אך חזק גם

כן.

נניח בצד בקערה עם כיסוי עד הכפלת הנפח.

לחלק ל10 כדורים , ולתת לכדורים מנוחה של כ20 דק’ בצד.

בזמן הזה נכין לנו בצד את תערובת המים עם הסוכר + השומשום

בצלחת ליד, בנוסף עלינו להכין גם את תבנית התנור עם נייר אפייה.

לאחר מנוחה נעצב את הכדורים לאליפסת בייגלה,

נטבול כל בייגלה במים ואז נשים בשומשום ונעביר לתבנית

האפייה .

ככה נעשה לכל בייגלה עד אשר נסיים.

נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד הזהבה/השחמה של

הבייגלה .

בהצלחה!

לעוד מתכוני מאפים מלוחים לחצו כאן!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *