קטגוריות
קציצות ראש השנה

הבצלים הממולאים שכל הבית יריח ויבקש עוד!

צילום – Miri Portal

בצלים ממולאים זה הסיר המושלם לשבת

בצלים ממולאים של בית: טעם של מסורת וחום

ישנם מאכלים שברגע שטועמים אותם, חוזרים ישר לזיכרונות ילדות, לשולחן השבת של אמא או סבתא,

ולתחושה העוטפת של בית.

בצלים ממולאים הם בדיוק מסוג המנות האלה – מאכל עשיר, עמוק בטעמים, ובעל ניחוח נוסטלגי מובהק.

זהו מתכון שעובר מדור לדור, משמר בתוכו את סודות המטבח הביתי והאהבה שמושקעת בכל שלב ושלב.

הבצל המתוק, המבושל באיטיות וסופג לתוכו את רוטב העגבניות העשיר, עוטף מילוי בשר או אורז מתובל היטב,

ויוצר יצירת מופת קולינרית שפשוט אי אפשר לעמוד בפניה.

הוא לא רק משביע אלא גם מנחם, ומזכיר לנו את הטוב והחם של ארוחת בית אמיתית.

המרכיבים-

חצי קילו בשר בקר טחון

בצל

חצי צרור פטרוזיליה

עגבניה חתוכה לקוביות

ענף סלרי קצוץ דק

חצי כפית בהרט

פלפל שחור

מלח

חצי כוס אורז שטוף

כף סילאן או רכז רימונים

3-6 בצלים

לציר –

כף רסק עגבניות

שאריות מהבצלים בתחתית

מלח

פלפל שחור

כף רכז רימונים

כף סילאן

כפית פפריקה

כ-2 כוסות מים

אופן ההכנה –

לטגן בצל קצוץ להוסיף את הבשר ולערבב עד שהבשר נצלה היטב, זה כמה דקות.

להעביר לקערה ולערבב עם כל שאר המרכיבים.

לחתוך את הבצלים בצד אחד לאורך.

להרתיח את הבצלים שלמים לבערך 10 דקות עד שמתרככים.

לקרר ולפתוח את הפלחים.

למלא את הבצלים במילוי .

להניח בקרקעית הסיר את שאריות הבצלים.

לסדר בצלים ממולאים .

לערבב את הרסק עם כל התבלינים ולשפוך מעל הבצלים.

לבשל על אש נמוכה שעה.

להשחים 5 דקות בתנור בגריל .

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *