
סלט ממרח סקורדליה יווני
תמונה באדיבות נורית ג.
המרכיבים-
200 גרם שקדים פרוסים
2 תפוחי אדמה מבושלים
6 שיני שום
2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום
6 כפות מיץ לימון או חומץ יין
חצי כפית מלח
100 מ”ל שמן זית
מגישים עם מעט שקדים פרוסים וקלויים
אופן הכנה-
טוחנים במעבד המזון שקדים, תפוח אדמה, שום, לחם, לימון ומלח עד שמתקבלת עיסה חלקה.
את השמן מוסיפים בזרם דק תוך כדי הפעלת המעבד.
המרקם צריך להיות כמו חומוס רך.
מגישים ממש כמו חומוס
משטחים בצלחת עם שמן זית ושקדים פרוסים .