
מרק כרוב עם גזר ותפו”א טעים ומחמם
מתכון מאת לינדה אמגר
המרכיבים-
תפו”א גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
גזר גדול קלוף ומגורד גס
בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
1/3 כרוב קצוץ לרצועות דקות
כ- ליטר ורבע – ליטר וחצי מים
חצי כפית כורכום
רבע כפית כמון
כפית רוטב סויה
כפית אבקת מרק עוף
רבע כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף סילאן
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
בסיר לחמם 3-4 כפות שמן, להוסיף בצל ולטגן לשקיפות,
להוסיף תפו”א וגזר ולטגן 4-3 דקות תוך ערבוב מידי פעם, להוסיף תבלינים ומים ולהביא לרתיחה,
להוסיף בעדינות את הכרוב, כל פעם חופן בינוני ולדחוף למטה עם כף, לערבב ולהביא שוב לרתיחה, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך, (במיוחד אם חסר מלח) לכסות במכסה,
להנמיך ללהבה נמוכה ולבשל 40 דקות,
מידי פעם לערבב,
להוסיף חופן קטן של כוסברה קצוצה, לערבב ולהמשיך לבשל עוד 5 דקות
