קטגוריות
עוף

טבית – חמין עוף עם אורז לשבת

שקד יחזקאל

טבית חמין עוף עיראקי

 

המרכיבים-
5-6 חתיכות עוף/חתיכות בשר בקר
2 וחצי כוסות אורז עגול שטוף ומסונן היטב
1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
1 עגבנייה ללא קליפה חתוכה לקוביות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מתוקה
3/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות מלח
1 כפית בהרט
כפית סוכר חום
חצי כוס שמן

אופן הכנה-
מטגנים את הבשר עם מעט שמן בסיר גדול, עד שמקבל צבע ולאחר מכן מניחים בצלחת בצד. באותו הסיר מוסיפים את שאר השמן ומטגנים את הבצל עד שמגיע להזהבה יפה. מוסיפים את הרסק, סוכר, סילאן ותבלינים, ומטגנים על אש בינונית כ2 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות העגבנייה, הבשר ואת האורז ומערבבים היטב. לאחר כמספר דקות נוסיף מים רותחים עד שיגיעו מעט מעל גובה האורז (לא יותר מדי). נרתיח כחצי שעה, ולאחר מכן נכניס לתנור ל100 מעלות למשך הלילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *