כרוב ממולא ירקות
מאת -לבנה תומר
המרכיבים –
למלית-
כרוב
בצל
גזר
חצי צרור כוסברה
עגבניה
חצי קילו אורז
כפית כמון ,פלפל שחור ומלח
לרוטב-
שום
רסק עגבניות
סוכר
פפריקה אדומה
3 כפות שמן
אופן ההכנה –
מבשלים כרוב שלם עם מעט מים על אש נמוכה עד שמתרכך.
אחרי שמתקרר חותכים טת הכרוב מלמטה ,
מפרידים את העלים בעדינות ואם העלים גדולים חוצים עלה לשניים.
למלית הירקות מערבבים את כל המרכיבים ומתחילים לקפל את הכרוב .
מניחים כף מהתערובת במרכז העלה ומקפלים כמו מעטפה.
מניחים בסיר אחד ליד השני .
חותכים שום לחתיכות קטנות ומפזרים מעל הכרובים.
בקערה מכינים את הרוטב , רסק עגבניות מלח, סוכר פפריקה ושמן.
יוצקים את הרוטב מעל הכרובים.
מניחים צלחת גדולה מעל הכרוב בכדי שלא ייתפרקו במהלך הבישול.
מבשלים על אש גבוהה ולאחר 5 דק מנמיכים,
בודקים לאחר 25 דק אם האורז מבושל מספיק ומכבים את האש.
בתאבון ובהצלחה.