סיגר שקדים בקלי קלות
מאת – אילנית בניזרי
המרכיבים –
חבילת עלי סיגר מוכנים
מופשרים לילה במקרר
למילוי:
3.5 כוסות שקדים טחונים
או 360 גרם במשקל
2 ביצים
כוס סוכר
גרידת לימון מלימון שלם
כפית תמצית שקדים
לסירופ:
קילו סוכר
3 כוסות מים
2 פלחי לימון
קמח דבק:
חצי כוס קמח
מים כמה שנכנס בהדרגה מערבבים עד לקבלת מרקם דביק
אופן הכנה –
מתחילים עם הכנת הסירופ, על הגז בלהבה נמוכה נרתיח את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב עם מטרפה ידנית עד להמסת הסוכר.
נוסיף את פלחי הלימון ונערבב לעוד כ-2 דקות.
נצנן בטמפרטורת החדר.
לתוך מעבד מזון נכניס את השקדים הטחונים ,סוכר, ביצים , תמצית שקדים וגרידת הלימון ונטחן עד לקבלת עיסה אחידה .
את העלי סיגר נחצה לשניים ,כאשר החלק הרחב פונה אלינו .
ניקח מעיסת השקדים נגלגל לכדור וניצור נקניק דק.
נניח את “הנקניק” על החלק הרחב, נקפל את צידי העלה ונגלגל לצורת סיגר. להבריש דבק קמח בסיום הגלגול .
במקביל נחמם שמן בסיר עמוק על להבה בינונית .
נטגן את הסיגרים בשמן, נטבול אותם בדבש שהכנו בעודם חמים , ניתן לגלגל בקוקוס או להשאיר ללא ציפוי .
בהצלחה ❤
4 תגובות על “סיגר שקדים זה פצצה של טעמים בפה”
עוד לא עשיתי אבל ניראה פיצוץ אכין את המתכון באמצע שבוע בכל זאת כותבת שזה ניראה פיצוץ
תודה
בדיוק כמו שאמא עשתה, תודה🌷
מעולה