קציצות עם תפוחי אדמה וגרגרי חומוס
מאת – מלי מאירוב
המרכיבים –
לקציצות:
חצי קילו בשר טחון פעמיים
צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
בצל בינוני מגורד
2 כפות פירורי לחם
כף רסק עגבניות
2 כפות שמן
כף מים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
לרוטב:
בצל קצוץ
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
כפית שמן
כפית מלח
כפית פלפל שחור
חצי כפית פפריקה חריפה
2 תפוחי אדמה חתוכים
פחית של שימורי חומוס גרגירים מסוננת
אופן ההכנה –
בקערה נשים את הבשר הטחון ביחד עם כל שאר מרכיבי הקציצות ונלוש 3 דקות.
בשלב הזה אפשר לתת לבשר לנוח כחצי שעה.
לאחר מכן ניצור כדורים ונטגן חצי דקה מכל צד במחבת עם שמן נמוך.
לרוטב , נשים בסיר רבע כוס שמן ונטגן מעט את הבצל.
על אש נמוכה נוסיף את רסק העגבניות ונערבב.
לאחר מכן נסדר את הקציצות , ונוסיף 2 תפוחי אדמה חתוכים.
נפתח את התבלינים בקערה עם שמן ונשפוך מעל הכל.
לבסוף נוסיף את החומוס ונמלא מים רותחים עד גובה הקציצות. נבשל עם מכסה סגור על אש נמוכה
עד שתפוחי האדמה מתרככים.
בהצלחה !!!
בקערה נערבב חצי קילו בשר טחון פעמיים ..עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה..בצל בינוני מגורד..2 כפות פרורי לחם פשוטים ..כף רסק עגבניות..2 כפות שמן..כף מים ..כפית מלח..כפית פלפל שחור.. ללוש 3 דקות.. ליצור כדורים ולטגן חצי דקה מכל צד ..בסיר רחב..נשים שמן רבע כוס..נטגן בצל אש נמוכה ..נוסיף 3 כפות רסק עגבניות ונערבב בשמן..כף פפריקה מתוקה ועליה כפית שמן ונערבב ..כפית מלח..כפית פלפל שחור.. חצי כפית פפריקה חריפה..נסדר את הקציצות ..נוסיף 2 תפוחי אדמה חתוכים.. וקופסאת חומוס גרגירים מסוננת משימורים..נמלא מים רותחים עד סוף גובה תפוחי אדמה ונבשל מכסה סגור אש נמוכה ..עד שתפוחי האדמה מתרככים..אם צריך מוסיפים כל פעם טיפה מים שלא יהיה מרק