קטגוריות
Uncategorized דגים חגים קציצות

קציצות דגים עם פולים – סיר לחג

דליה הרוש

מתכון לקציצות דגים עם פולים בסגנון מרוקאי

מאת – דליה הרוש

המרכיבים – 

שקית פולים קפואה/תרמילי פול טרי

לקציצות:

500 גרם בורי וסלמון טחונים

3-4 שיני שום כתוש

כוסברה קצוצה

ביצה

פירורי לחם (מומלץ פנקו)

כפית כורכום

כפית פפריקה

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

רצועות פלפל אדום/גמבה

2-3 עגבניות מגורדות

3-4 שיני שום כתוש

פלפל חריף יבש או טרי (לא חובה)

לערבב בכוס עם שמן

מלח

פלפל שחור

פפריקה וכורכום

אופן ההכנה – 

לפולים – להרתיח את הפול כעשר דקות.

לסנן ולהניח בצד.
לקציצות דגים – לטחון את הפילה של הבורי והפילה של הסלמון (שניהם בלי עור) ביחס של כ-80% בורי ועוד 20% סלמון.

להוסיף את השום, הכוסברה הקצוצה, הביצה, ופירורי הלחם (מומלץ פנקו).

לתבל לערבב היטב ולתת לנוח כחצי שעה – שעה.

הכנת הרוטב – לטגן את רצועות הפלפל אדום/גמבה.

כשמזהיב להוסיף את העגבניות המגורדות ולהמשיך לאדות כמו למטבוחה.

להוסיף את השום והפלפל החריף.

אחרי כרבע שעה אידוי להוסיף את הפולים המסוננים.

ליצור קציצות מהדג ולהניח על הפולים.

לצקת קצת מים שיגיעו עד מחצית גובה הפולים.
להוסיף את התיבול – כוס השמן עם התבלינים.

לצקת מעל הקציצות. לנער את הסיר בתנועות עדינות.
רתיחה והנמכה לכ 20 דק.

בתאבון!!

דליה הרוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *