עוגת גבינה שהכנתי לשבועות
הכל בקערה אחת ללא הפרדת ביצים!
מאת – חיה מושקא לוי
המרכיבים –
7 ביצים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 שמנת מתוקה/קצפת צמחית/קרם קוקוס 20% ומעלה – 250 מ”ל.
500 גרם גבינה לבנה 9% או גבינה בטעם טבעי תנובה אלטרנטיב.
גרידה מחצי לימון.
3 כפות פודינג וניל.
1 כוס קמח.
אופן ההכנה –
מקציפים את כל הביצים ללא הפרדה במשך 4 דקות על מהירות גבוהה.
מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל ומקציפים עוד 2 דקות בערך עד שכל הסוכר נמס.
מנמיכים את המהירות ומוסיפים שמנת מתוקה/צמחית/קרם קוקוס ומקציפים עוד 4 דקות.
מוסיפים את הפודינג וניל ומקציפים עד לתערובת אחידה.
מוסיפים את גרידת הלימון והגבינות ומקציפים עד לתערובת אחידה.
ואז את הקמח עד לתערובת אחידה.
בתבנית עגולה בקוטר 20-22 מניחים בתחתית נייר אפיה בצורת עיגול .
משמנים את הנייר ואת הדפנות של הסיר/תבנית עם שמן קוקוס או חמאה.
שופכים את התערובת לתבנית.
דופקים על הדפנות ומנענעים בזהירות כדי להחליק את החלק העליון.
מחממים תנור על 200 מעלות.
בתחתית של התנור נניח את התבנית של התנור עצמו, בתוכה נניח תבנית גדולה כמה שיותר חד פעמי, ונשפוך לשם בזהירות מים רותחים. וגם קצת על התבנית הבסיסית.
מעל התבנית עם המים – נניח את הרשת המסילה הנמוכה ביותר.
על הרשת נניח את העוגה שלנו.
לאפות 15 דקות על 200 מעלות.
להנמיך ל150 ולאפות עוד 50 דקות.
להעלות ל180 ולאפות עוד 10 דקות.
לא לפתוח בשום אופן את התנור! תנו לעוגה להתקרר 60 דקות עם דלת סגורה.
לאחר מכן לפתוח מעט את הדלת לעוד 20 דקות ואז לפתוח את הדלת עד הסוף ולמקרר.
כשניתן לגעת בתבנית תצמידו צלחת ותהפכו עליה את העוגה , ואז שוב.
ניתן לצפות בקצפת כמו בתמונה.
בתאבון.