מתכון לעוגה מאוד מיוחדת וטעימה
עם בצק פריך נימוח קרם שקדים וגם תפוחים
תתאים מאוד לחג ראש השנה
מאת מלי מלכה
תבנית קפיצית 24
המרכיבים –
בצק –
100 גר חמאה או מחמאה
שליש כוס סוכר
חלמון
וניל
כוס ורבע קמח
לקרם –
100 גרם חמאה/מחמאה/מרגרינה /מזולה
2 ביצים
כוס ורבע שקדים טחונים
שליש כוס סוכר
כף קורנפלור
כפית אבקת אפייה
גרידת לימון
שקית ס וניל
לתפוחים –
5 תפוחי עץ זהובים או יונתן ,
קלופים ופרוסים דק
כף סוכר
ושקית וניל
אופן ההכנה –
הכנת בצק פריך –
בקערה לשים 100
גרם חמאה חתוכה לקוביות להוסיף שליש כוס סוכר חלמון אחד גרידת לימון אחד וניל וכוס ורבע כוסות קמח
ללוש היטב הכל ביחד.
לשים את הבצק במקרר לשעה.
בנתיים נכין בקערה את קרם השקדים. נוסיף 100 גרם חמאה שתי ביצים ועוד החלבון שנישאר.נוסיף כוס ורבע שקדים טחונים חצי כוס סוכר אפשר פחות סוכר אני הוספתי שליש
נוסיף כף קורנפלור כפית אבקת אפיה גרדת לימון ואחד וניל. נערבב היטב עד לתערובת חלקה.
לשים 15 דקות במקרר.
לאחר שעה שהבצק במקרר להוציא לרדד על נייר אפיה עגול בקוטר התבנית פאי לשמן ולהניח בתבנית משומנת לסדר יפה את הבצק הכל גם מסביב בדפנות של התבנית.
נשפוך את הקרם שקדים על הבצק לסדר יפה בשיכבה אחידה.
עכשיו ניקח חמש תפוחים נקלוף אותם נחתוך לרבעים נוסיף כף גדושה של סוכר או דבש וסוכר וניל.
נערבב היטב ונסדר מעל הקרם יפה יש אפשרות לכל פרי שזיפים,אגסים ועוד.
180 מעלות 45 דקות 10
לפני הסוף להוריד למדף תחתון לאפיה טובה.
בסיום האפיה לאחר התקררות העוגה להוסיף אבקת סוכר
תגובה אחת על “כמה שהיא מיוחדת ומתאימה לחג – עוגת תפוחים עם קרם שקדים”
תודה אכין לחג