מתחילה בהכנת ריבות לראש השנה ולחגי תשרי
ריבת ענבים שחורים
המרכיבים–
כקילו ענבים שחורים ללא גרעינים ,סלסלה של סופר
2 וחצי כוסות סוכר
כוס מים
שקית סוכר ווניל
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה –
נשטוף ענבים ונפריד מהגבעול.
נערבב מים עם סוכר ולימון.
נחמם עד שהכל נמס.
נוסיף אץ הענבים .
נבשל על אש קטנה עד שהכל מסמיך טוב לדרגה של ריבה זה לוקח בערך 3/4 שעה.
לערבב את הריבה כל כמה דקות.
להעביר לצנצנות מעוקרות.
לעיקור – נשפוך מים רותחים על הצנצנות והמכסה.
נייבש ונמלא בריבות.