קטגוריות
צמחוני ראש השנה

כעכעת המאפה שמחכים לו עם צאת כיפור

 

ריקי לוי
כעכעת מהמטבח העיראקי
כעך טעים ומיוחד
מאת – ריקי לוי
המרכיבים-
 ק”ג קמח מנופה.
4 כפות סוכר
כף מלח
200 מרגרינה /חמאה
2 כפות שמרים יבשים.
 כף חוואיג’ – תבלין לאפיה! -לא חוויאג’ תימני !
1/2 כוס שמן
3 עד 4 כוסות מים פושרים.
(יש מוסיפים – זרעי שומר או ינסון ,קצח)
אופן ההכנה –
ללוש הכל יחד במיקסר עד שמתקבל בצק חלק ורך.
לתת תפיחה  שעה.
ליצור נחשים ולסגור לצורת כעך.
לתת תפיחה של חצי שעה ולאפות 180 מעלות עד שזהוב
ושחום טוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *