קטגוריות
עוגות פרווה עוגיות ראש השנה

חיתוכיות מעמול

 

 

קרדיט – שולי אסולין
למתכון חיתוכיות מעמול
הכמות ל 2 תבניות מאת  Shuly Asulin Karasin
n
המרכיבים לבצק-
3 ורבע כוסות סולת דקה לא העבה
2 ורבע כוסות קמח מנופה
כוס חמאה רכה ללא מלח (225 גרם)/אפשר מחמאה לפרווה
3/4 כוס אבקת סוכר
אחד וחצי כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס חלב/מים
או 1/4 כוס חלב ורבע כוס מי וורדים
למלית : 2 חבילות תמרים בוואקום או תמרים טריים מגולענים
חצי כפית קינמון
קורט ציפורן
כף אבקת סוכר
הכנת המנה-

ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ורך

לכסות בניילון נצמד ולתת מנוחה 20 דק
על משטח נקי להניח ניילון ניצמד ולהצמיד אותו לשיש נידבק נהדר
לשמן עם מעט חמאה את תחתית התבנית 20 על 30 סמ
לקחת רבע מהכמות של הבצק להניח על הניילון שהצמדתן לשיש ולרדד למלבן בגודל תחתית התבנית פייארקס 3-4 ממ עובי
להפוך את הבצק המרודד מעל לתבנית ולהוריד את הניילון
לערבב תמרים וללוש היטב .
לקחת חצי מכמות התמרים ולרדד על אותו אופן להניח מעל
לסיים עם עוד שכבת בצק
לחרוץ ריבועים עם סכין חדה
לאפות על 185 מעלות 25 דקות או עד שקיבל צבע זהבהב
לאחר שהתקרר מעט לבזוק אבקת סוכר
במידה ורוצים להכין מעמול בשיטה מסורתית
אפשר להכין מאותו הבצק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *