קטגוריות
Uncategorized

לחמניות כשרות לפסח

לחמניות כשרות לפסח, עם טעם של לחמניית בריוש
מאת -קרן בן עמי
המרכיבים-
חבילת תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אוסם
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה רכה או מחמאה רכה לגירסת פרווה
2 ביצים
חצי כוס חלב או מים לגרסת פרווה
חצי כפית מלח
ביצה להברשה
שומשום לקישוט
אופן ההכנה –
מכניסים את תערובת מאפי שמרים והסוכר לקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים כמה שניות במהירות איטית.
מוסיפים את החמאה או המחמאה הרכה ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצים והחלב (או המים) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מלח ומערבלים 5 דקות נוספות לקבלת בצק רך וגמיש.יוצרים מהבצק כדור בידיים משומנות ומחזירים לקערה. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
לאחר מכן יוצרים מהבצק לחמניות בינוניות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהן מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה
מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
אופים כ-20 דקות בחום של 180 מעלות או עד שהלחמניות מזהיבות.
בתאבון וחג שמח !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *