ארטישוק ממולא חגיגי
זה ממש קל להכין
תעקבו אחרי המתכון
מאת ליזט יחיאל
המרכיבים-
ארטישוק קפוא בערך 2 שקיות
חצי ק::ג בשר טחון
פטרוזיליה
בצל
3 שיני שום כתוש
2 כות קמח מצה
מלח פלפל שחור
כפית בהרט לקציצות
או כמון
לרוטב-
בצל
שום
כרפס-סלרי כמה ענפים כולל עלים
לימון סחוט
פלפל שחור
כורכום
מלח
אבקת מרק כף
אופן ההכנה –
תחתיות ארטישוק
להרתיח עם מים ולימון 5 דקות לסנן ולקרר.
מלית לערבב-
חצי קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה
בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
3 שיני שום
2 כפות קמח מצה
מלח פלפל בהראט כמון
לערבב טוב למלא את הארטישוק להדק טוב את הבשר בתוך תחתית הארטישוק.
סיר שטוח מעט שמן לחמם לחתוך בצל 3 שיני שום כרפס וסלרי חתוך לקוביות כוס מים לטבל בחצי לימון סחוט מלח פלפל כורכום אבקת מרק כשהרוטב רותח לסדר את הארטישוק למלא מים חמים עד גובה הארטישוק לבשל על אש נמוכה כ-40 דקות
כדאי להשחים בתנור על גריל 5 דקות לפני הגשה.