חצילים מגולגלים בבשר וברוטב אדום
מתכון מאת מרי שרעבי
המרכיבים –
4 חצילים חתוכים לאורך בעובי בינוני מושרים במלח.
פלפל גרוס,
מלח גס
ושמן זית
לבשר הטחון-
חצי קילו בשר טחון
1 בצל חתוך דק
1 ביצה
כף פירורי לחם
פלפל שחור
כף מרק עוף
מעט מלח
לרוטב-
1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
כף וחצי פפריקה מתוקה
כפית כמון
פלפל שחור גרוס ומעט מלח
רסק עגבניות קטן מהול במעט מים
אופן ההכנה–
לאחר ניגוב החצילים היטב מניחים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה שזילפנו בו מעט שמן זית ופיזרנו מעל החצילים מעט מלח גס ופלפל גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך 35 דק’. לאחר שהחצילים מוכנים ומעט שזופים מוציאים מהתנור להתקררות..
בינתיים מכינים את הבשר: את כל מצרכי הבשר המוזכרים למעלה מכניסים לבשר ומערבבים עד להטמעה. בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את שיני השום הכתושות, את העגבניות, את התבלינים והרסק מוסיפים מים פושרים עד לקבלת רוטב סמיך ואדום. לוקחים כל רצועת חציל בנפרד ומניחים בשר בקצה כל חציל לרוחבו ומגלגלים. מניחים בסיר כשהקצה הפתוח של כל חציל כלפי מטה כך עושים לכל רצועות החצילים ומניחים ברוטב למשך 15 דק בישול. לאחר מכן יוצקים את הרוטב והחצילים לפיירקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות למשך עד 30 דק’. בתיאבון!
2 תגובות על “גלילות חצילים ממולאים בשר”
מוצלח מאוד טעים
נראה יפה ונשמע טעים