הכנתי עוגת בריוש שמרים עם ריקוטה – ריטה מנחימוב
והטעם שלמות
מתכון של רולדין , שווה להתאמץ ולהכין כי היא טעימה בטירוף.
המרכיבים-
לבצק:
185 גרם קמח (כוס ושליש)
20 גרם שמרים טרייםאו כפית שמרים יבשים
2 ביצים קטנות M(100 גר’)
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 מ”ל חלב
רבע כפית מלח
3 כפות סוכר
1/2 כפית תמצית וניל /סוכר וניל
למלית הריקוטה-
150 גרם גבינת ריקוטה
כף גדושה – 50 גרם שמנת חמוצה של פעם 28 %
כף גדושה – 50 גרם גבינה 9%
2 חלמונים
25 גרם פודינג וניל- 2 כפות
4 כפות – 40 גרם סוכר
אופן ההכנה-
הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב. לשים במהירות נמוכה כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד.
מוסיפים מלח מוספים וחמאה ומערבבים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דקות עד לקבלת בצק רך
מעבירים את הבצק למקרר מכוסה בניילון נצמד ומקררים לילה.
הכנת המלית-
מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים למלבן בעובי 5 מ״מ, אורך 50 ס״מ, רוחב 10 ס״מ.
מורחים שכבה אחידה של המלית,אפשר לפזר אוכמניות או צימוקים זה מוסיף המון.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה, מקפלים לשניים. ומגלגלים לצורת בורג. מניחים בתבנית אפייה ומתפיחים כשעה וחצי בקיץ שעתיים בחורף.
מזגגים מעל ביצה טרופה ומפזרים סוכר גבישי.
מחממים מראש ל-170 מעלות למשך 20-30 דקות. מוציאים, מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
טיפים ממני:
דבר ראשון, הכמויות הן מדויקות בצק בריוש הוא נוזלי ועשיר בביצים וחמאה.
אני אישית לא השתמשתי במיקסר אלא רק בידיים אז צריך סבלנות עד שמקבלים בצק חלק שהחמאה נטמעה בו בצורה מוחלטת. כל פעם להוסיף חתיכת חמאה וללוש לבצק חלק וחוזר חלילה.
צריך לעבוד בסביבה עבודה קרה.
כאשר מרדדים את הבצק- לקמח הרבה את משטח העבודה וגם את הבצק עם הרידוד.
ניתן להכין מראש גם את מלית הריקוטה ולהשאיר לילה במקרר
אם נשפך לכם מהמלית החוצה מקצוות הבצק לא נורא לא משפיע על האפייה שלו
אחרי שהרכבתם את העוגה להתפיח אותה בתוך תנור כבוי עם קערית מים רותחים עד שעה.
לי לא היה סוכר גבישי הכנתי שטרויזל (כוס קמח + 50 גרם חמאה + חצי כוס סוכר לערבב עד שנהיה פרורים)
לי לא היה שמרים לחים/טריים המרתי לשמרים יבשים שלכולם יש בבית 9 גרם
לאחר התפחה זיגגתי בחלמון עם כף חלב
חייבת לציין שהיא שווה את המאמץ ואחרי פעם אחת שמכינים זה קל
9 תגובות על “עוגת שמרים גבינה – בריוש ריקוטה כמו של רולדין”
עוגה מהממת .🙏💞🙏
את השטרויזל לפזר על העוגה לפני ההתפחה שלה ולאפות?
כן
הסבר מעולה נראה מצוין
כל הכהות לך 🙏
איך לאפות בטורבו או רגיל? ובאיזה שלב לשים את התבנית?
טורבו זה בסדר בהתחלה לשים
האם משתמשים בפודינג וניל אינסטנט או אבקת פודינג וניל לבישול ( בדומה לקורנפלור)
אינסטנט
תודה רבה לך על הטיפים בסוף!! אני בדיוק מכינה אותה ודאגתי שהכל נוזלי ממש, עכשיו נרגעתי. ממשיכה בהכנה