עוגת פירמידה ביסקויטים
מתכון מאת – שירלי ממן
קינוח טעים קל ומתוק לשבת
המרכיבים-
שמנת מתוקה
כוס חלב
אינסטנט פודינג וניל
5 כפות סוכר
גביע קטן של גבינה לבנה 5 אחוז שומן
אופן ההכנה –
להכניס הכל למיקסר כמה דקות עד לקבלת קרם יציב.
להכין 2 שכבות של נייר כסף ישמשו כתבנית כמשטח עבודה.
נשים בצלחת כוס חלב ונטבול ביסקויטים, טבילה קצרה. מסדרת 3 ביסקויטים לרוחב ועוד כ8 לאורך.
כמחצית מהקרם נמרח על משטח הביסקויטים שיצרתי.
נסדר עוד שכבת ביסקויטים כאשר השורה האמצעית הביסקויט לרוחב ו2 השורות הקיצוניות לאורך.
בעזרת כף נניח ערימות קטנות של שארית הקרם לאורך הטור האמצעי.
נשחיל יד אחת מתחת הטור הימני ויד שנייה מתחת הטור השמאלי ונדביק לפירמידה.
ננקה שאריות קרם נסגור את הנייר חזרה ונקפיא כשעה להתייצבות.
נוציא מהמקפיא
נכין ציפוי שוקולד:
חצי שמנת מתוקה
ושוקולד מריר(אצלי אוהבים שוקולד חלב יותר) חצי כפית נס קפה- נמיס במיקרו לקרם.
(זיגזגתי גם קרם שוקולד לבן ושמנת מתוקה מעל..)
נוציא, נוסיף כפית דבש ונערבב היטב.
נמזוג את הקרם מעל העוגה.
אל דאגה את כל השוקולד שנשפך אספתי עם נייר הכסף חזרה לעוגה.
נחזיר למקרר להתייצבות.
נפרוס ונהנה
שבת מתוקה לכולם שירלי ממן