קטגוריות
Uncategorized חגים חלבי עוגות עוגות שוקולד

עוגת היער השחור

זהירה שימשלשוילי
זהירה שימשלשוילי

המתכון מאת -סילביה פינוקים מהמטבח שלי 

עוגת היער השחור
מתכון נוסטלגי של עוגה מרשימה וטעימה, שמורכבת משכבות עוגת שוקולד רטובה ועסיסית, במילוי רוטב דובדבנים וקצפת וניל מפנקת ,מקושטת בתלתלי שוקולד מריר

על השלב הזה ניתן לדלג
ניתן להשתמש בדובדבנים רגילים או אמרנה
אבל אין כמו להכין רוטב דובדבנים ביתי
מתוק ומפנק שהוא חלק מהמתכון המקורי

להכנת רוטב דובדבנים ביתי –
1 צנצנת ליפתן דובדבנים חמוצים
לסנן אותם מנוזלים ולהניח בצד
ואת הנוזלים להעביר לקלחת
ולהוסיף
2 כפות אבקת סוכר
3 כפיות קורנפלור
לערבב היטב
לבשל כ 2 -3 ד׳
מידי פעם לערבב
כדי שהרוטב לא יישרף
עד שהרוטב מסמיך מעט.
להוסיף את הרוטב לדובדבנים
לקרר כשעה במקרר

הכנת העוגה –

מרכיבים –

6 ביצים

כוס וחצי סוכר – או כוס

חצי כוס שמן

שקית סוכר וניל או תמצית

שקית אבקת אפייה

כוס וחצי קמח

אופן ההכנה –
נכין 2 תבניות עגולות קוטר 24
ואת תחתית התבנית
נרפד עם נייר אפייה משומן

לקערת מיקסר עם וו הקצפה
6 ביצים שלמות גודל ״L”
להתחיל להקציף
ולהוסיף בהדרגה
1/2 1 כוס סוכר
להקציף במהירות גבוהה
עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית
לעצור את פעולת המיקסר ולהוסיף
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
להקציף כמה שניות
לא יותר מידי !!!!
להוסיף
2 כפות קקאו
1 שקית אבקת אפייה
להקציף כמה שניות
לא יותר מידי !!!!
להוסיף
1/2 1 כוס קמח מנופה
בהדרגה כל פעם קצת
ב 3 פעימות
להקציף כמה שניות
לא יותר מידי !!!!

שימו לב !!!!
להעביר 1/3 מהתערובת
לתבנית אחת
ולתבנית השניה להעביר
2/3 מהתערובת
שאותה נחלק לאחר האפייה ל 2
לאפות בחום 170 מ׳
טורבו 15 – 20 ד׳
עד שהעוגה עם 1/3 תערובת מוכנה ונוציא אותה
את העוגה עם 2/3 מהתערובת
נאפה עוד כ 15 – 20 ד׳
כשאנו מניחים מעל העוגה נייר אפייה
שלא תישרף מלמעלה
נבדוק עם קיסם ונוציא אותה כשהיא מוכנה
ונקרר את העוגות
עד שיגיעו לטמ׳ החדר

הכנת קרם וניל –

לקערת מיקסר עם וו הקצפה
3 מיכלי שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות סוכר
להקציף יחד לקצף יציב
להעביר לשקית זילוף
עם צנטר שושנה
1 כוס מהקרם לקישוט

סירופ
————-
1/2 1 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר כפות סוכר
להרתיח יחד בקלחת
כ 5 ד׳ להוסיף
1/2 1 כף יין לקידוש
במקום היין ניתן להוסיף רום או ליקר דובדבנים

הרכבת עוגה
—————
בסיס 1
הרטבת הבסיס
3 כפות קרם וניל ליישר
ומעל רוטב דובדבנים ודובדבנים
להניח מעל בסיס 2
הרטבת הבסיס
3 כפות קרם וניל וליישר
ומעל רוטב דובדבנים ודובדבנים
להניח מעל בסיס 3
להרטיב עם סירופ
למרוח מעל ומהצדדים קרם
ולקשט עם הקרם בשקית הזילוף
מעל העוגה
תוך כדי זילוף קרם
להניח מעל כל קישוט דובדבן

קישוט שוקולד
——————
להמיס יחד בקערה
100 ג׳ שוקולד מריר
1 כף שמן
בפולסים קצרים במיקרוגל
עד לקבלת תערובת חלקה

לקחת קרש
לעטוף בניילון ניצמד
ואת השוקולד המומס
למרוח מעל
לקרר הייטב
ואז לשבור לחתיכות
ולצפות את צידי העוגה
ועל החלק העליון של העוגה

 

זהירה שימשלשוילי

 

אורית חדידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *