קטגוריות
חלבי עוגות עוגות גבינה

עוגת גבינה חלומית

מאיה בוטראשווילי

 

עוגת גבינה אפויה חלומית המתכון של עינת חנניה

הכינה מאיה בוטראשווילי

המרכיבים-
6 ביצים מופרדות(בטמפרטורת החדר)
750 גרם גבינה לבנה 5-9 %
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
4 כפות גדושות קורנפלור (חצי כוס )
2 גביעים שמנת חמוצה 400 מ”ל
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (50 גר’)

גרידה מלימון

 

אופן ההכנה –

להקציף חלבונים עם  קורט מלח וסוכר לקצף יציב
במיקסר לערבב חלמונים עם גבינות וסוכר וניל והקונפלור לבלילה חלקה לקחת שתי כפות מהקצף ולערבב עם הבלילה.
למזג את הקצף עם הבלילה של הגבינה תוך כדי קיפול בעדינות לא לשבור את המרקם של הקצף.
משמנים תבנית מלבנית  20/30 אפשר פיירקס שיהיו שוליים גבוהים!!! או  סיר גחנון 24

מוזגים  בעדינות את הבלילה לתבנית.

אם רוצים שוליים לבנים לעוגה מכניסים לתוך תבנית עם מים רותחים את סיר הגחנון.
מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות ל10 דקות ואז להנמיך ל-160 מעלות.למשך שעה .

לכבות את התנור.

למשך שעתיים רק אז להוציא לטמפרטורת החדר ,

לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!
יוצאת גבוהה וצבע משגע בחלק העליון.

50 תגובות על “עוגת גבינה חלומית”

עוגת הגבינה נראת משכנעת
אבל כיתבי בבקשה על איזה חם מתי להוציא את העוגה.ואם צריךמים חמים בתנור
תודה מראש אהובה.

חום 160 לא צריך תבנית רק אם רוצים שוליים לבנים שמים את הסיר בתוך תבנית מים

אני חדשה באפייה ורציתי לשאול כמה שאלות.אחת.האם אפשר להכין תבלילה של החלמונים ביד בלי מיקסר כי עדיין לא קניתי.אני אקנה ב’עה בעתיד.יש לי מקציף ומעבד מזון?האם זה בסדר או איך להכין?

עוגת גבינה מעולה! עבורי, זוהי ההוכחה האמיתית ביותר לכך שעוגות ביתיות,
שוות אלף מונים מהעוגות ה”מפונפנות” והראוותניות אשר מקשטות ‘קונדיטוריות
מקצועיות’ למיניהן…

במה אפשר להחליף את הקורנפלור ופודינג שהוא גם קורנפלור. אני אלרגית לתירס.
אשמח מאוד לקבל תשובה. זו עוגה שאני חולמת ללמוד לעשות. תמיד אהבתי לראות את ס״ה במאפיה ואף פעם לא יכולתי לאכול. תודה לך.👏🙏🌹

העוגה נראית נהדר!!! אפשר להחליף את השמנת החמוצה בעוד גבינה לבנה או בקורנפלור או מוצר אחר למי שלא אוהב? אחדד ואגיד שחוץ מגבינה לבנה רגילה, נגעלת משאר מוצרי החלב

העוגה נראית נפלא. למען האמת זה מה שאני עושה בעיקרון אך אני משתמשת בק״ג אחד של גבינה ומוסיפה גרידה של תפוז ומעט מיץ תפוזים בנוסף ללימון וכן, אני אוהבת עוגות גבינה עם תחתית אז אני משתמשת בפירורי ביסקויטים .

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *