צלעות טלה על מצע תפוחי אדמה
כזו מנה מעלפת שכולם ישתגעו ממנה בחג
המתכון מאת – אילנית כרבי
המרכיבים-
7 תפוחי אדמה
כורכום
מרק עוף
פלפל שחור גרוס
כוסברה
בזיליקום יבש
חצי כוס שמן זית
2 בצלים
קילו או יותר צלעות טלה בנתח
סילאן
אופן ההכנה –
נבשל במים כשבע תפוחי אדמה חתוכים לחצי/לעיגולים עבים, נוציא ונסנן לאחר שהם רכים אך לא מידי ונניח על נייר אפיה בתבנית/ סיר מותאם לתנור.
נקח קערה ונערבב בתוכה – כורכום, כף מרק עוף, פלפל שחור, כוסברה ובזילקום יבשים, כחצי כוס שמן זית. נערבב. נוסיף 2 בצלים שלמים נבריש אותם ואת התפוחי אדמה מהתערובת שבקערה. נפזר מעליהם מלח וגס , נניח את הצלעות ונבריש גם בתערובת , נפזר מעליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס ונוסיף מים רותחים מהצד ( בערך חצי כוס ) ונכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות טורבו מכוסה כחצי שעה. לקראת הסוף נזגג סילאן על הכל ונשאיר עוד כעשר דקות . מעדן אמיתי וחגיגי
4 תגובות על “מנה לחג – צלעות טלה על מצע תפוחי אדמה מנה מעלפת”
שאלה
הצלעות באות בנתח אחד?
כמה זמן אפיה
אציין במתכון
נראה נפלא, מאמצת
כמה זמן אפייה בתנור?