קציצות פרגית
מאת -Hani Elkobi Hamo
המרכיבים –
700 גרם עד קילו פרגית טחונה.
1 בטטה
1 קישוא
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות פירורי לחם
מעט מלח ופלפל שחור, ראס אל חנות ופפריקה לפי הטעם.
לרוטב:
1 בצל
2 עגבניות
חופן גזר ואפונה
לתבל במלח ופלפל שחור
כף סוכר או סילאן
כפית פפריקה
מעט כורכום
אופן ההכנה –
לתערובת הקציצות נשים בקערה את הפרגית,
בפומפיה נגרד את הבטטה הבצל והקישוא נסחט ונעביר לקערה.
להוסיף פטרוזיליה קצוצה ואת פירורי לחם.
נתבל לפי הטעם , ללוש הכל ולתת מנוחה חצי שעה.
בינתיים לטגן בסיר בצל ולהוסיף את העגבניות .
להוסיף את תפוא הגזר והאפונה,
ולאחר מכן את המים עד גובה האפונה ולתבל.
ליצור קציצות ולהוסיף כשהמים רותחים.
לבשל כשעה על אש בינונית-נמוכה. לכבות ולחכות 10-15 דק.
בתאבון!
![](https://scontent.fsdv1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/40178242_10216507942319447_5164995827558514688_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=XGtm6OkS3isAX-Nv-2x&_nc_ht=scontent.fsdv1-2.fna&oh=00_AT-01NH042KpFYUf_2hgzpkXqll_2mIkeixhNqtEM9_KRA&oe=6338F9E2)