קציצות עוף עם בצל מקורמל וזעפרן
מאת – רוחמה כהן כהן
המרכיבים-
לקציצות:
500 ג”ר חזה עוף טחון
1 קישוא מגורד
1תפו”א גדול מגורד
1 בצל גדול מגורד
1 עגבניה גדולה מגורדת
צרור כוסברה קצוצה
צרור שמיר קצוץ
קורט פלפל לבן
קורט מלח
1 חלמון
כפית שטוחה כורכום
1/2 כוס קמח מצה או פרורי לחם
שמן לטיגון
חלבון לציפוי הקציצה
רוטב:
1 בצל גדול חתוך לרצועות
3 כפות שמן
1כף סוכר חום
2 גבעולי סלרי חתוך גס
1כף מרק עוף
5 חוטי זעפרן מהול ב 2 כפות שמן זית
מים עד גובה הקציצות
אופן ההכנה-
1 לסחוט הייטב את הירקות המגורדים למעט העגבניה ולערבב הכל ולהכניס למקרר לחצי שעה
2 נחמם שמן במחבת לא עמוק ניצור קציצות ונעטוף את הקציצות בחלבון ביצה ונטגן עד להזהבה ונוציא ל מסננת
3 הכנת הרוטב:
נטגן עד להזהבה את הבצל נוסיף סוכר ונטגן עוד 5 דקות
4 נוסיף את הסלרי ונטגן עוד 5 דקות לאחר מכן נוסיף את המרק עוף הזעפרן נערבב הייטב
5 נסדר את הקציצות ונוסיף מהצד מים רותחים עד לגובה הקציצות ונבשל עד לצמצום הנוזלים למצב של רוטב סמיך
בהצלחה רוחמה כהן…
4 תגובות על “קציצות עוף מקורמלות”
מה הכוונה ל “נעטוף את קצות האצבעות עם חלבון…:
האם הכוונה לגלגל את הקציצות בחלבון ביצה ולטגן?
האם אין צורך לגלגל גם בפרורי לחם?
תודה
תיקנתי =- אים צורך בפירורי לחם
נראה טעים ויפה.
ערב טוב לעורכת המתכון, אין בשימושי חוטי זעפרן, מה יכול להחליף אותו, בתודה מראש, מרים.