תבנית עוף צלוי עם תפוחי אדמה
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
קילו שוקיים של עוף
4 תפוא חתוכים לפרוסות
לתיבול :
2 כפיות שום כתוש
חצי צרור כוסברה ופטרוזיליה
כפית כורכום
כף מרק עוף
בזיליקום יבש
מלח פלפל שחור
כף סילאן
שמן זית
אופן ההכנה –
נחתוך כל תפוח אדמה לפרוסות דקות ונניח בצורה מסודרת על סיר מותאם לתנור , ואת השוקיים נניח במרכז .
ניקח קערה נשים בה את כל מרכיבי התיבול ונערבב (ניתן לשים את הכל במעבד מזון ולטחון יחד למשחה חלקה) .
נערבב ונשפוך הכל על העוף והתפוחי אדמה .
נוסיף 2 כוסות מים רותחים או יותר( הם אמורים לכסות את התפוחי אדמה) .
נכסה בנייר כסף ונכניס לתנור על 180 מעלות טורבו עד שתפוחי האדמה מוכנים.
עשר דקות אחרונות להסיר את נייר הכסף עד לקבלת צבע שחום ומהמם. בהצלחה🤗❤