עוגת השבת שלי
עוגת גבינה עם תותים
עוגת גבינה אפויה עם תותים
מאת –חני קונאשוילי
להדליק תנור ל170 מעלות קו עליון תחתון טורבו.
תבנית 24 קפיצית לשמן היטב לרפד בנייר אפיה גם בצדדים לשמן היטב.
המרכיבים-
לתחתית העוגה:
250 גרם פתיבר טחון
120 גרם חמאה מומסת
לערבב היטב לשטח ולהדק בתחתית.
לגבינה:
5 ביצים
500 גרם גבינה
גביע שמנת חמוצה
גבינת נפוליאון שמנת
כוס סוכר
2 כפות חלב
3/4 כוס קמח/3 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל
כף תמצית וניל
אופן ההכנה –
ביצים להקציף לקצף תפוח.
לוקח לפחות 5-7 דקות.
בקערה 2 לערבב:
500 גרם גבינה לבנה 5%
גביע שמנת חמוצה
1 גבינת שמנת נפוליאון
1 כוס סוכר
2 כפות חלב
3/4 כוס קמח או 3 כפות קורנפלור
2 כפות פודינג וניל.
כף תמצית וניל
לאחד הכל לתערובת חלקה.
להוסיף חצי מהביצים שהקצפנו לערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
להוסיף את חצי הנותר לערבב .
לשפוך על הפתי בר לישר.
לשים בשלב לפני אחרון בתנור.
לאפות שעה.
לכבות ולהשאיר ללא פתיחת הדלת עוד שעה בתנור
להוציא להניח על השיש להתקרר. לשחרר עם סכין את הדפנות.
לקרר היטב.
למחית תותים:
לשים בסיר קטן
סלסלת תותים שטופים חצויים.
רבע כוס מים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
כ וחצי קורנפלור
להביא לרתיחה
לערבב עד להמסה.
אפשר למעוך מי שאוהבת מרקם חלק יותר.
לקרר.
לשפוך על העוגה הקרה.
לקשט בתותים .
בהצלחה חני