עוף ושעועית ירוקה
הולך מצויין עם אורז ,
מאת – סיגלית עמגר
המרכיבים-
6 שוקיים או כרעיים עוף
בצל גדול קצוץ
עגבנייה גדולה חתוכה קוביות
3 כפות סילאן
כף אבקת מרק עוף
כפית פפריקה
כפית פלפל לבן
מלח
חצי שקית שעועית ירוקה קפואה עדינה
אופן ההכנה –
מטגנים בצל ועגבניה.
מוסיפים שוקיים לטיגון , ומטגנים משני הצדדים.
שמים את התבלינים והסילאן ומוסיפים בערך 4 כוסות של מים.
מבשלים 10 דקות על אש גבוהה.
אחר כך מנמיכים ומכסים לבישול איטי , לאחר שעה מוסיפים את השעועית הירוקה, ונותנים לתבשיל לפחות עוד חצי שעה (לפחות שעה וחצי בישול).
אפשר לזגג בסילאן לפני הסוף ולהכניס לתנור 10 דקות להשחמה.
תגובה אחת על “עוף מעלףףף בסילאן ושעועית ירוקה”
האמת הכנתי על הבוקר את העוף עם הסילון, הריחות בבית חלום, הכנתי לערב שבת בטוחה שיהיה מעולה תודה לכן