עוגת גבינה אפויה
אתם תשתגעו ממנה כמה טעימה
מאת – אביבית כרמי
הכנתי עפ” י מתכון של
סיון אוחיון אברגיל
המרכיבים –
גבינה לבנה 750 גר׳
גביע שמנת בטעם של פעם 28 %/או רגילה
6 ביצים מופרדות
2 סוכר וניל
1/4 1 כוסות סוכר
4 כפות קורנפלור גדושות
3 כפות גדושות פודינג וניל
גרידת לימון
אופן ההכנה–
להפריד ביצים .
להוציא את הגבינות והביצים לפני ההכנה, שיהיו בטמפ החדר(את הביצים להפריד כשהן עדיין קרות, כך יותר קל..)
להקציף חלבונים עם כוס סוכר+ סוכר וניל עד לקצף יציב, מבריק ותפוח לא נוקשה.
בקערה אחרת להקציף את החלמונים עם שאר הסוכר לבלילה תפוחה וסמיכה עד שכל הסוכר נמס ולהוסיף את הגבינות ושאר החומרים בהדרגה ולהקציף עד שהבלילה חלקה ללא גושים.
לקפל את קצף החלבונים לחלמונים בתנועות קיפול עדינות עד שכל המרכיבים מתאחדים .
לשמן תבנית עגולה 22/24 / סיר ג’חנוןמומלץ.
לשים ניר אפייה בתחתית .
(לא קפיצית)
תבנית מרובעת בינונית גם בתחתית גם בצדדים וגם בדפנות.
לחמם תנור 30 דק למלא מים חמים בתוך תבנית התנור
למקם את התבנית בחלק התחתון של התנור
להכניס את תבנית העוגה בתוך תבנית המים של התנור.
אפייה 30 דק ראשונות על 200 מעלות
30 דק נוספות על 160 מעלות!
(אם רואים שעדיין לא השחים כמו שצריך למעלה משאירים עוד קצת על 160, לא לפחד!!) כל תנור הוא שונה…
לא לפתוח את התנור בשום אופן!
לאחר שעה אפייה לכבות את התנור, להשאיר את העוגה להצטננות לשעה נוספת.(בלי לפתוח תנור)
אפשר לקשט בריבת חלב – המיסו קצת במיקרו
וקצפת מעל
תגובה אחת על “אתם תשתגעו כמה טעימה – עוגת גבינה חגיגית ויפה”
איך מוציאים את העוגה עם התבנית לא קפיצית? את התבנית צריך לשמן?