קטגוריות
Uncategorized בשר חגים

גלילי מצה במלית בשר – לזה מחכים בכל פסח

אילנית בניזרי

 

מצות במלית בשר טחון ורוטב פטריות

הבורקס של פסח שמחכים לו כל שנה

מאת – אילנית בניזרי

המרכיבים – 

10 מצות

3 ביצים

½ קילו בשר טחון

בצל קצוץ קטן

כפית פפריקה

חופן כוסברה טרייה קצוצה

כפית בהרט או ראס אל חנות

מלח

מעט פלפל שחור טחון דק

לרוטב פטריות :

בצל קצוץ

½ כפית כורכום

חבילת פטריות טריות חתוכות

חצי גמבה אדומה חתוכה לקוביות

מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה או כפית פטרוזיליה יבשה

מעט פלפל שחור גרוס

כוס מים רותחים מהולה בכף אבקת מרק עוף או שקית רוטב פטריות כשר לפסח

אופן ההכנה –

למלית:

נטגן במעט שמן את הבצל, נוסיף פפריקה ואת הבשר והכוסברה הקצוצה.

נוסיף את שאר התבלינים ונטגן את הבשר עד לשינוי צבעו ונצנן את המלית.

ניקח את המצות ונכניס אותן לקערה גדולה עם מים ונשרה אותם מספר דקות

נוציא למגבת ונעטוף אותן היטב.

(בזמן שמכינים את המלית, המצות מספיקות להתרכך היטב)

נחצה מצה לחצי ונניח מהמלית ונגלגל לרולדה.

נטרוף 3 ביצים טרופות עם מלח ומעט מים לדילול ונטבול את המצה המגולגת בתערובת הביצים ונטגן בשמן חצי עמוק כשהצד של הסגירה כלפי מטה עד להזהבה.

להכנת רוטב הפטריות:

נטגן את הבצל במעט שמן עד לשקיפות, נוסיף את הכורכום ונערבב

נוסיף את הפטריות , הגמבה והפטרוזיליה, הפלפל שחור הגרוס ואת כוס המים הרותחים שמהולה עם כפית אבקת מרק עוף או שקית רוטב פטריות.

נבשל כ-20 דקות על להבה נמוכה.

הצעה להגשה :

נניח את המצות המגולגלות בצלחת ונמזוג מעליהן את רוטב הפטריות .

 

אילנית בניזרי

 

7 תגובות על “גלילי מצה במלית בשר – לזה מחכים בכל פסח”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *