קטגוריות
חגים טבעוני סלטים צמחוני ראש השנה

סלט חצילים פיקנטי חדש ומפתיע – והחציל לא מטוגן

 

צביה אורן
סלט חצילים פיקנטי וחריף
משהו לשים על לחם
סלט לגמרי שווה לעצמאות ולשבת
מאת – צביה אורן
המרכיבים-
חציל מקולף וחתוך לקוביות
בצל
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף
פלפל אדום
פלפל כתום
6 עגבניות שרי או עגבנייה גדולה אחת
פלפל ומלח
פפריקה מעט
2 כפות רסק עגבניות או קופסא קטנה
אופן ההכנה –
את החציל – מבשלים במים רותחים עם מעט מלח. עד לחצי ריכוך.
מסננים ומקררים.
במחבת חמה עם מעט שמן זית מטגנים  בצל חתוך לקוביות,
2 שיני שום חתוכות לקוביות או לפרוסות.
עד להשחמה קלה
מוסיפים פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות,
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות , פלפל כתום או צהוב חתוך לקוביות
6-8 עגבניות שרי חתוכות .
להמשיך לטגן עד לריכוך, באמצע מוסיפים
את קוביות החציל המבושלות,
מוסיפים מעט מים, פלפל שחור פפריקה אדומה, ומלח, ורסק.
מערבבים היטב עד ספיגת כל הטעמים.🌶🌶
יוצא מאודד טעיםם
בסוף מועכים הכל עם מזלג, במיוחד את החציל, מערבבים ומעבירים לכלי.
טעים לכל פרוסת לחם ותוספת לכל דבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *