בראוניז שוקולד וטחינה
והפעם משהו ליד הקפה שכולם אוהבים : בראוניז טחינה ללא סוכר וללא קמח . תמיד יוצא מעולה .
ללא גלוטן
מרכיבים –
4 כפות חמאה בערך 50 גר
1/2 כוס שוקולד צ’יפס מריר
3 כפות קקאו
2 ביצים
1/2 כוס סוכר / או תחליף סוכר או סוכר קוקוס
2 כפות וניל
חצי כפית מלח
3/4 כוס טחינה
1/3 כוס קמח שקדים
אופן ההכנה –
לחמם תנור 180 מעלות
בבן מארי לשים חמאה עד שנמסה להוסיף שוקולד וקקאו ולערבב עד שזה אחיד ונמס . להוריד מהאש.
בקערה נוספת שמים ביצים , סוכר , וניל , מלח לערבב היטב ולהוסיף טחינה שזה מעורבב להוסיף את הקמח שקדים רק עד שזה מתערבב לא יותר מידי .
לחלק את התערובת לשתיים . להוסיף לחצי את השוקולד .
לשפוך את החלק עם השוקולד לתבנית והחלק השני מעל ולשייש
להכניס לתנור 180 מעלות 25 דקות לשים לב רק עד שהקצוות מתייצבות ולהוציא מהתנור לקירור 30 ד ק להוציא מהתבנית ולשים במגש קירור עוד 20 דק ולחתוך . בתאבון
13 תגובות על “משהו טעים ליד הקפה – בראוניז שוקולד וטחינה ללא גלוטן”
לא ברור בסיום המלה “”והחלק השני מעל ולשייש”. מה לשייש?
תודה
את החלק עם הטחינה שנשאר
האם אפשר חמאת בוטנים במקום הטחינה? באיזו כמות?
כן באותה כמות
נראית עוגה ממש טעימה וטובה חייבת להכין
כמה גרם הנטיפי שוקולד?
חצי כוס
הי, האם יש תחליף פרווה לחמאה? אולי שמן קוקוס?
כן
מה גודל התבנית?
תודה
מתכון אינו מושלם!! מה גודל התבנית ??
מה גודל התבנית?
20/20