סופריטו עוף
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
3-4 תפוחי אדמה
רבע כוס שמן
קילו עוף ( כרעיים, שוקיים או גם יחד מה שאוהבים )
מלח ופלפל שחור לפי טעם
כף סילאן
אופן ההכנה –
נחתוך את תפוחי האדמה לקוביות , נמליח ונטגן בשמן עמוק .
נשים שמן בסיר ונטגן את העופות (לאחר שניקינו היטב) משני הצדדים , נפזר מלח ופלפל שחור , לאחר טיגון של מספר דקות , ננמיך את האש ונסגור את המכסה לאידוי של כרבע שעה.
נוסיף ככוס וחצי מים רותחים ונבשל עד להתרככות העופות , משהו כמו שעה.
נכניס את קוביות תפוחי האדמה המטוגנות ונמשיך לבשל לכעשר דקות .
נזגג בסילאן ונכניס לתנור שחומם מראש ל 210 מעלות טורבו לכחמש דקות בשביל הצבע היפה הזה, זה מעדן!
לא חייבים לבצע את שלב התנור, אפשר לוותר על זה, אבל מבטיחה לכם שתופתעו איך שזה משדרג!
בהצלחה !!!