עוף שלם בתנור ממולא בבורגול נדיר!!!!!
מאת – ליאת אהרון
המרכיבים –
עוף שלם
למלית הבורגול:
כוס בורגול רגיל
בצל מגורד
גזר מגורד
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חצי כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית כמון
לתיבול העוף:
כף פפריקה מתוקהבשמן
כפית שטוחה מלח
חצי כוס שמן
כף סילאן
אופן ההכנה –
להשרות את הבורגול בקערה עם מים רותחים 5 דקות.
לסנן ולשטוף.
לטגן את הבצל המגורד עד שמזהיב,
ולהוסיף את הגזר המגורד ולטגן עוד 3 דק’.
להוסיף את הבורגול, לתבל, לערבב ולכבות את האש.
למלא את העוף במלית הבורגול, סגרתי עם קיסמים את הפתח.
לקחת כוס חד פעמית עם השמן הסילאן והתבלינים, לערבב הכל יחד ולמרוח בזה את העוף.
להניח בתבנית עם נייר אפייה ומעל את העוף,
את הבורגול שנשאר אם נשאר לכם אפשר להניח מסביב לעוף,
ולהוסיף כוס מים רותחים.
לעטוף את התבנית בנייר כסף ולתנור על 170 מעלות בערך שעתיים.
ב ה צ ל ח ה!