הכל בסיר אחד – סיר פרגיות מפואר לשבת
מאת – אילנית כרבי
המרכיבים –
קילו פרגיות נקיות
3 בצלים פרוסים לעיגולים
3 שיני שום
כף תבלין שווארמה
כפית כורכום
כפית מרק עוף
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף דבש/ סילאן
חופן שומשום
חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה –
את הפרגיות לשטוף, לייבש ולחתוך קטן.
בסיר רחב נטגן את הפרגיות תחילה על חום גבוהה ,
ונוסיף את הבצל על אש בינונית עד שמעט משחים ומתקרמל.
כמו כן, נוסיף את שיני השום השלמות ונתבל.
נערבב הכל , נוריד את האש לעוצמה נמוכה
ונמשיך לבשל לכעשר דקות או קצת יותר,
כדי שהפרגיות יהיו עשויות לחלוטין.
ניתן להוסיף טיפונת מים חמים אם אין מספיק נוזלים.
כשהפרגיות מוכנות נפזר מלמעלה שומשום וכוסברה לקישוט..
טעים ברמות!!!