עוף צלוי שיגרום לכם ללקק את האצבעות
מאת – ישראלה אזולאי
המרכיבים –
6 ירכי עוף
4 תפוחי אדמה חתוכים גס
2 בטטות חתוכות גס
משרה לעוף:
כף פפריקה מרוקאית
כף תבלין גריל עוף
כפית א.מרק עוף
5 שיני שום כתושות
רבע כוס שמן קנולה
2 כפות דבש
2 כפות גדושות רוטב סויה
אופן ההכנה –
בקערה גדולה ערבב היטב את כל מרכיבי המשרה לעוף.
את העוף מנקים ועושים מעט חתכים על העור.
שמים את העוף בקערת המשרה לכמה שעות או לילה.
נחמם תנור ל190 מעלות.
ניקח תבנית תנור גדולה, שאפשר לשטח בה את העוף ותפוחי האדמה, חשוב שהם יהיו ברוטב.
נעביר את עוף לתבנית.
ברוטב שנשאר בקערה, נוסיף מעט פפריקה,א.מרק עוף, גריל עוף ורבע כוס מים ונערבב.
נכניס לקערה את תפוחי האדמה והבטטות , ונערבב בקערה.
נפזר בתבנית בין העופות יחד עם כל הרוטב.
נוסיף רבע כוס מים מצד התבנית,ונצלה בתנור כשעה וחצי.
מדי פעם נהפוך, ונשקה הכל ברוטב.
יוצא מעדן, תנסו!