עוגה מפנקת ומחממת לצד הקפה☕️
מתכון של ברכה – אצל ברכה במטבח
מושלמת גם לרגישים לגלוטן
לכל אוהבי האגוזים
העוגה ממש קלה להכנה
ונדרשת ממש מעט מיומנות במטבח
אז מתחילים ,
המרכיבים-
3 ביצים גדולות
כוס סוכר
150 אגוזים טחונים (אגוזי מלך או שקדים)
אופן ההכנה-
הקציפו את הביצים בשלמותן במהירות גבוהה. הוסיפו בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שמתקבל קצף יציב ותפוח (כ-7 דקות).
הוסיפו בעדינות את האגוזים הטחונים לתערובת הביצים והסוכר, וערבבו עד שהתערובת אחידה.
משמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ (או רפדו בנייר אפייה בתחתית). אם תרצו עוגה גבוהה יותר, השתמשו בתבנית בקוטר 24 ס”מ.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
להכנת הקצפת:
ציפוי קצפת (אופציונלי):
המתינו עד שהעוגה התקררה לחלוטין לפני שמורחים את הציפוי….
בקערה נקיה👇
2 שמנת מתוקה ,להקציף היטב כמה דקות .
לקצף חזק ויציב,להוסיף כף אבקת סוכר, כפית תמצית וניל, וכפית נס קפה.
בעזרת כף מרית לערבב בתנועות קיפול עד שהקפה נטמע בקצפת חשוב לערבב בעדינות שנפח הקצפת לא ירד.
ניתן לפזר מעל אגוזים טחונים גס
או לגרד שוקולד מעל
את העוגה להניח במקרר