דג פצצה ברוטב מרוקאי חריף
מתכון קל שאפשר להכין גם התנור
המרכיבים –
קילו פילה דג טונה/מושט/דג אחר להשרות עם מים ולימון 30 דקות ולשטוף היטב.
כף מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן
רבע כפית כורכום
מעט כמון
פלפל אחד או שני פלפלים ירוקים חריפים
עגבנייה בשלה פרוסה
גזר פרוס
גמבה אדומה חתוכה לרצועות
כפית לימון כבוש או כמה פלחי לימון דקים
6 שיני שום קלופות
חבילת כוסברה קצוצה
כוס וחצי מים
גרגירי חומוס שעבר בישול
אופן ההכנה-
.בקערה קטנה מערבבים היטב את הפפריקה השמן כמון והכורכום וחצי חבילה כוסברה קצוצה , טובלים את נתחי הדג בתערובת.
בתחתית סיר רחב או תבנית , שמים את שיני השום ,עגבנייה, הגזר, הלימון הכבוש או פלחי לימון ואת הפלפלים, להוסיף את החומוס לאחר שבושל , ומסדרים עליהם בנוחות את נתחי הדג.
מפזרים על נתחי הדג הכוסברה הקצוצה , ומוסיפים כוס מים או טיפה יותר.
בשלב זה אפשר לכסות בנייר ולהכניס לאפייה בתנור 180 מעלות 30 דקות
או לבשל – על גז
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים, מכוסה, 30 דקות
במקום חומוס אפשר להוסיף פולים לדג, תפו”א,גזר וסלרי